Am pus fideaua la fiert şi am ochit rădăcina de hrean rămasă de cînd am pus castraveciorii la murat aşa că am ras jumătate de rădăcină într-un bol cu gândul că orice în lume are un sinonim..eu nu aveam ghimbir dar aveam hrean şi era ok.
Am tăiat ciupercile şi roşiile cubuleţe şi le-am pus la călit în tigaia înaltă, am prescuit nişte feliuţe de salam prăjit înainte de Costi pentru sandvişul lui ,proiect abandonat când am zis eu ce vreau să gătesc şi l-am tăiat cubuleţe. Până m-am învârtit eu aşa a fiert fideaua şi am strecurat apa iar apoi am pus tăiţeii în ceaunel să stea cuminţi-am dat o fugă la chefvilleul meu până s-a făcut sosul de ciuperci cu roşii şi am pus hreanul ras apoi am mai dat un clocot mic. La final am amestecat 2 linguri de sos de ardei iute de la mami şi am acoperit tigaia. Peste tăiţei am tras un ou subţiat cu lapte şi dres cu piper şi i-am încălzit bine până ce a început oul să îi lege, moment în care am stins focul şi am adăugat sosul condimentând totul doar cu sare.
A fost o nebunie...nu ne mai puteam opri din mâncat mai ales că aromele s-au întrepătruns perfect şi era un echilibru perfect între dulce şi picant şi savoare ciupercilor, suculentul salam tăiat şi robusteţea roşiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu