luni, 21 septembrie 2009

meditand.paste.zi de toamna

  • Am primit de la Anca ceva de meditat...fiindca cautam originea punctului meu de unde mi-a devenit existenta spirala.Tot caut,fara mirare ,fara teama de a nu mai ma izbavii de atatea drumuri si bucati din maretile intelepciuni.
  • Poate ca se va transforma candva totul in "sigur".M-as lega poate vesnic de sigur.Cat imi place,de-a valma.

    There is only one book - the world - and only you can discover how to read it.

  • Sunt soapte care ne tulbura mai profund decat grandilocventa unor discursuri patetice.Sunt gemete surde, inabusite, care ne rascolesc mai adanc sufletul decat plansul in hohote, dezlantuit retoric.<< >>Padurea sta uneori ascunsa intr-o ghinda, holda de grau intr-un graunte si o idee mare in cateva cuvinte.<< >>Sa nu lasi lumea in pace. Prin simplul fapt ca esti ceva, ca poti ceva, ca sti ceva, sa incomodezi si sa obligi.


  • Vorbeste,daca cuvintele tale sunt mai convingatoare decat tacerea,daca nu,taci! Cei ce nu-si inteleg viata decat ca punct in dezvoltarea unei rase, a unui stat sau a unei stiinte si vor deci sa se integreze deplin in istoria devenirii, participand la istorie si nimic mai mult, nu au inteles marea lectie a existentei. Scopul dezvoltarii unei specii rezida acolo unde ajunge la propria sa limita si se transforma intr-o specie superioara.

  • Those who want to live, let them fight, and those who do not want to fight in this world of eternal struggle do not deserve to live. "Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds. The latter cannot understand it when a man does not thoughtlessly submit to hereditary prejudices but honestly and courageously uses his intelligence."


  • The only source of knowledge is experience." Pentru a încerca sa intelegem aventura umana, trebuie cautat locul de întâlnire, punctul de echilibru dintre spirit si materie..Omul paseste pe Pamânt si viseaza la stele.” ..când filosofia îsi picteaza cenusiul ei pe cenusiu, atunci o forma a vietii a îmbatrânit. Bufnita Minervei nu-si începe zborul decât la caderea serii.."


  • Cati oameni sunt într-un singur om? Tot atâtia câte stele sunt cuprinse într-o picatura de roua sub cerul limpede al noptii.Si dac-ai mari acea picatura, sa te poti uita in adâncul ei, ai revedea toate miile de stele ale cerului, fiecare - o lume, fiecare cu tari si popoare... Niciodata sa nu spuneti aceste cuvinte: "Nu stiu, asadar este fals." Cineva trebuie sa studieze ca sa stie, sa stie ca sa înteleaga, sa înteleaga ca sa judece."


  • Daca-i rup aripile - Inspiratia nu mai e inspiratie.Daca nu i le rup, ar putea sa zboare de langa mine. Pentru a ajunge la o constiinta de tine insuti, nu e suficient sa te împlinesti - pentru asta trebuie în prealabil sa te si depasesti." A man must be big enough to admit his mistakes,smart enough to profit from them and strong enough to correct them"


  • Tu continuã sã crezi, eu voi continua sã evoluez. Intreaga lume se da la o parte pentru omul care stie incotro se indreapta. Mi se pare fascinant faptul ca majoritatea oamenilor isi planifica vacantele cu mai multa grija decat isi planifica vietile. Poate ca asta este pentru ca evadarea este mai usoara decat schimbarea.


  • Gandurile de ieri ti-au creat prezentul. Gandurile de azi iti creaza viitorul. Singura modalitate de a descoperi limitele posibilului este sa te aventurezi putin peste ele inspre imposibil.


  • Tu trebuie sa fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. Fa macar o data ce altii spun ca nu poti face si nu vei mai acorda niciodata atentie la limitarile lor.

  • Un comentariu:

    Duki spunea...

    ultima regula este un must pentru oricine:)).